Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ελαιόλαδο & Υγεία!

Το ελαιόλαδο σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί ένα από τα βασικά μυστικά της μακροζωίας αφού τα οφέλη που κερδίζουμε από την κατανάλωση του είναι πάρα πολλά. 

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (σε ποσοστό 83%) καθώς και σε αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες του ελαιολάδου : ελαϊκό οξύ, ολευροπεϊνη, σκουαλένιο). Οι ουσίες αυτές που περιέχονται στο ελαιόλαδο δρουν ευεργετικά στην υγεία του στομάχου, του δωδεκαδάκτυλου και του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ συμβάλλουν ακόμη στην μείωση της << κακής >> χοληστερίνης και στην αύξηση της << καλής >> χοληστερίνης αντίστοιχα.


Επιπλέον, το ελαιόλαδο αντίθετα με την αντίληψη ότι παχαίνει μας δίνει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο, ακριβώς όπως και τα σπορέλαια, τα οποία πολλοί θεωρούν ότι είναι πιο << ελαφριά >> από το ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο είναι πολύ ευεργετικό ακόμα και όταν χρησιμοποιείται σαν καλλυντικό καθώς ενυδατώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα και προσδίδει λάμψη και καθαρότητα.

 Επιπλέον, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο οι γονείς να δίνουν καθημερινά στα μικρά παιδία από μια κουταλιά ωμού ελαιολάδου καθώς συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού τους συστήματος και στην ενδυνάμωση του οργανισμού τους.

 Τέλος αντίθετα στις φήμες που θέλουν το ελαιόλαδο να είναι ακατάλληλο για τηγάνισμα, πρέπει να τονιστεί ότι είναι ιδανικό για τηγάνισμα λόγω της ανθεκτικότητας του σε υψηλές θερμοκρασίες.

Καλό είναι βέβαια να μην χρησιμοποιούμε το ίδιο λάδι για περισσότερο από τρία τηγανίσματα και να το καταναλώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ωμό γιατί έτσι επωφελούμαστε ακόμη περισσότερο από τα ευεργετικά συστατικά του.

Πηγή:www.olicobrokers.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου