Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ .....ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ!




Το ελαιόλαδο είναι ένα υγιεινό λάδι χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Δοκιμάστε το ωμό σε φρέσκιες σαλάτες (ωμές ή βραστές), απολαύστε όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του και κάντε πιο νόστιμες τις συνταγές σας!

Μην ξεχνάτε τις ελιές! Παρότι γίνεται τόσος λόγος για το ελαιόλαδο, ο καρπός της ελιάς συνήθως μένει στο περιθώριο. Και όμως, οι ελιές είναι πολύ νόστιμες και θρεπτικές.



Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά (βιταμίνες Α και Ε, καροτένια) και σε μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο) Απλώς πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο γιατί έχουν αρκετές θερμίδες. (3 μαύρες ελιές έχουν 67 θερμίδες.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου