Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Η Καλαμάτα είναι ένας πραγματικός παράδεισος παραγωγής  παραδοσιακών προϊόντων και πατροπαράδοτων γεύσεων που με ευλάβεια φύλαξαν οι κάτοικοι της ως σήμερα.  Η γη της παράγει σε αφθονία τον ευλογημένο καρπό της ελιάς, ο οποίος συλλέγεται από τους ελαιουργικούς συνεταιρισμούς του νομού και τα πρότυπα ελαιοτριβεία και ύστερα από επεξεργασία με τις τελειότερες μεθόδους μεταβάλλεται σε εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο.

 

Το καλαματιανό λάδι είναι μοναδικό για την ποιότητα, την γεύση, το άρωμα  και τη θρεπτική του αξία έχοντας θεραπευτικές ιδιότητες. Εξίσου αγνά είναι και τα σαπούνια με κύριο συστατικό το ελαιόλαδο τα οποία συμβάλουν στην προστασία του δέρματος!

Συνεταιρισμοί γυναικών με τα αγνά υλικά της Καλαμάτας και με ιδιαίτερη φροντίδα φτιάχνουν για εσάς κάθε λογής αγαθά με πολύ μεράκι. Τα φρούτα και τα αρωματικά φυτά μετατρέπονται σε παραδοσιακά γλυκά και λικέρ, ενώ το γάλα και τα αυγά σε νόστιμα αγνά χειροποίητα ζυμαρικά κτλ.

 Γενικά τα καλαματιανά προϊόντα συμβάλουν στη περίφημη μεσογειακή δίαιτα και στην απόκτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
Όλα τα προϊόντα της Καλαμάτας αντανακλούν μια κουλτούρα ζυμωμένη με την παράδοση και τα αρχαία έθιμα του τόπου,  με τους καημούς, τα πανηγύρια και τη μουσική των ντόπιων.

2 σχόλια:

  1. ΣΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    ΚΑΙ 'ΡΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ
    ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΑΝΤΗΛΙ
    ΝΑ ΔΕΝΩ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ!

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ναι, είμαστε είμαστε πλούσιοι, έχουμε τα καλαματιανά, μεταξωτά μαντήλια και τον γνωστό σε όλους καλαματιανό χορό! Ποιος δεν έχει χορέψει έστω και μια φορά!
      Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή